Brilliant-Design – Det eleganta fönstret

Rehau Brilliant-Design är ett mycket elegant och modernt fönstersystem som också är mycket prisvärt. Det är tillverkat av Rau-PVC 1406 vilket är förädlad PVC som både är åldringsbeständig och underhållsfri. Det är ett energisnålt fönster som med ett 2-glas energi ger ett u-värde på ca 1,3 vilket gör att man kan sänka sina energiförluster ordentligt. Brilliant-Design är vårt mest sålda fönster och öppnas inåt.

Klicka på bilderna för att förstora dem!

Olika hängningsalternativ

Dessa fönster öppnas inåt. Dreh-Kipp fönsterna har även en kippfunktion vilket innebär att man vrider upp handtaget 180° och drar fönstret emot sig. Fönstret tippar inåt och försätts i vädringsläge.

Typ av hängning i Brilliant-Design

Hängningen ses alltid från gångjärnssidan vilket sitter på insidan på Brilliant-Design. På våra offerter/orders ses allting från utsidan där de streckade linjerna visar att fönstret öppnas inåt.

Dessa fönster levereras som 1-luft, 2-luft, 3-luft samt 4-luft både som öppningsbara och fasta fönster. Med post i båge får du ett 1-lufts-fönster vilket ger intryck av ett 2-lufts fönster när man tittar på det. Fast båge kan sättas in i ett fast fönster t ex om man har ett 2-lufts fönster med en öppningsbar del. Den fasta bågen gör att fönstret får ett mer harmoniskt utseende.

Normal leveranstid: 3-4 veckor.

Produktfakta om Brilliant-Design

 • Material: RAU-PVC 1406 (förädlad PVC som är åldringsbeständig och underhållsfri)
 • Karmdjup: 70 mm (standard) eller 120 mm
 • Profilhöjd (karm + båge): 120 mm (karmdjup 70)
 • Profilhöjd (karm + båge): 172 mm (karmdjup 120)
 • Standard Mittpost: 86 mm (utsidan)
 • Smalare Mittpost: 68 mm (utsidan)
 • Armering: Stålarmering vid behov (då storleken kräver det)
 • Antal kammare: 5 st
 • Antal tätningar: 2 st
 • U-värde: 1.3 (2-glas) standard / 1.0 – 1.2 (3-glas)
 • Energibesparing: ca 56 % (beroende av tidigare glas och fönster)
 • Ljudisolering: upp till RWp 45dB
 • Inbrottshämmande motståndsklass: Klass 3 (DIN V ENV 1627)
 • Skåra för fönsterbleck: Ja
 • Standardfärg: Vit (se fliken intill för andra färger)

Glasning

Brilliant-Design levereras med 2-glas argonfylld isolerglaskassett med varm kant, 24 mm tjocklek som standard vilket ger ett u-värde på 1.3 vid ett fast fönster på 12 x 12 cm. Önskar man lägre u-värde sätter vi in 3-glas istället, med eller utan Antifog beroende av ert önskemål. Antifog är en ny typ av glas som eliminerar problemet med kondens och imma i fönster med låga u-värden. Läs vidare om 3-glas med AntiFog »

I de fall vi ser att personsäkert glas bör användas sätts detta in i offerten/ordern automatiskt av oss men har inte detta skett är det viktigt att kunden själv upplyser oss om saken innan fönsterna går i produktion.

Läs mer om glas här »

Mellanglasliggande Spröjs

Många personer tycker spröjs är snyggt och vi använder oss av mellanglasliggande spröjs vilket innebär att de är placerade inuti glaskassetten vilket i sin tur gör det till en barnlek att putsa fönsterna. Spröjsen är av vitlackerad aluminium 26 mm som standard men en bredare variant på 45 mm finns också. Dessa två spröjsbredder kan även kombineras för den som önskar.

Läs mer om spröjs »

Beslag

Vi använder beslag från Winkhaus. Hoppe Handtag modell "Tokyo" i borstad aluminium inklusive barnsäkerhetsspärr. Fönsterna har synliga gångjärn som standard men ni kan även välja dolda gångjärn i samband med beställningen.

Justeringsanvisningar för dolda gångjärn »
Justeringsanvisningar för synliga gångjärn »

Andra färger

Det finns många färger ur Rehaus färgsystem att välja mellan för den som önskar annan färg än vit på sina fönster och dörrar. Standardfärgen på våra fönster och dörrar är dock vit, RAL 9016. Färgerna har vi delat upp i Standardfärger och Icke standardfärger. Färgerna som är en form av folie appliceras på profilerna och har lång livslängd samt fungerar bra i alla typer av väderförhållande. Enkla att hålla rena och blir inte missfärgade eller blekta. Färgade fönster/dörrar omfattas av samma garanti som vita.

Leveranstid
Normal leveranstid på ca 4 veckor om vald färgkombination finns i lager. I annat fall om vi måste beställa hem kan leveranstiden variera mellan 5-7 veckor.

Standardfärger

Standardfärgerna är Svartbrun, Mörkröd, Antracitgrå eller Grå utsida och vit insida.

Standardfärger på NS Fönster

Pristillägg färgad utsida/vit insida: 25 %
Pristillägg vit utsida/färgad insida: Enligt offert
Pristillägg färgad båda sidor: Enligt offert
Pristillägg skjutparti "Lyft och Skjut" Enligt offert


Icke Standardfärger

Färgerna nedan är Icke standardfärger och innebär att det är pris enligt offert som gäller oavsett färgkombination.

Icke Standardfärger - Kulöra

Icke Standardfärger - Trädekor

Montering

I samband med köp av våra fönster kan vi även erbjuda montering inom en radie av ca 20 mil från Glimåkra till en rimlig kostnad. Detta gäller under förutsättning att kunden köper minst fem enheter såvida inte montering sker i vårt närområde. Befinner sig huset längre bort än 20 mil är detta något vi diskuterar gemensamt med kunden och beror av antal fönster/dörrar som beställts.

Om vi monterar har ni även möjlighet att utnyttja rotavdrag för halva arbetskostnaden enligt skatteverkets regler.

Montera själv

I väntan på att fönsterna ska monteras ska de förvaras stående för att undvika skador. Våra fönster har dräneringshål på nedre karmens utsida. När ni hittat dem vet ni vilken sida som är nedåt.

För er som ska montera era nyinköpta fönster själva kan läsa våra monteringsanvisningar här »

VI OFFERERAR ER GÄRNA OM NI LÄMNAR MÅTT OCH UNDERLAG