Geneo – Det energisnåla fönstret

Rehau Geneo är ett flexibelt fönstersystem som uppfyller de flesta människors energikrav. Fönsterprofilerna är glasfiberförstärkta och tillverkade av High-Tech materialet Rau-Fipro® vilket ger maximal stabilitet och vridstyvhet vilket inte tidigare varit möjligt utan stålarmering. Eftersom profilerna inte kräver någon stålarmering förekommer heller inga köldbryggor som förorsakar energiförluster vilket gör att Geneo är det bästa fönstersystemet på marknaden idag energimässigt sett.

Nu kan du få Geneo med kondensfritt glas

Kondensfritt glas är något som varit efterlängtat under flera år då problem med imma och kondens alltid varit ett gissel på fönster med väldigt låga u-värden. Det är vårt växlande väder med skiftande temperaturväxlingar här i Norden som kan orsaka detta problem. Numera finns någont som kallas Antifog vilket innebär att en 3-glas ISO-kassett är belagd men en yta som eliminerar kondens och imma. Ju lägre u-värde ett fönster har desto bättre fungerar Antifogen. Vi har inte Antifog som standard utan det är ett tillägg till det vanliga 3-glaset.

Geneo – bästa fönstret för s.k passiva hus

Geneo passar alla hus men är särskilt lämpliga för byggnader där energibesparing står i fokus, t ex för passiva hus. Eftersom u-värdet ligger mellan 0.74 – 0.8, får man bästa värmeisolering och kan göra mycket stora energibesparingar. Geneo öppnas inåt med s.k. Dreh-Kipp-funktion (vädringsläge) som standard. Fönsterna är lätta att hålla rena då ytan är slät och glansig, så kallad "High Definition-Finishing overflade" (HDF).

Klicka på bilderna för att förstora dem!

Olika hängningsalternativ

Dessa fönster öppnas inåt. Dreh-Kipp fönsterna har även en kippfunktion vilket innebär att man vrider upp handtaget 180° och drar fönstret emot sig. Fönstret tippar inåt och försätts i vädringsläge.

Typ av hängning i Geneo

Hängningen ses alltid från gångjärnssidan vilket sitter på insidan på Geneo. På våra offerter/orders ses allting från utsidan där de streckade linjerna visar att fönstret öppnas inåt.

Dessa fönster levereras som 1-luft, 2-luft, 3-luft samt 4-luft både som öppningsbara och fasta fönster. Med post i båge får du ett 1-lufts-fönster vilket ger intryck av ett 2-lufts fönster när man tittar på det. Fast båge kan sättas in i ett fast fönster t ex om man har ett 2-lufts fönster med en öppningsbar del. Den fasta bågen gör att fönstret får ett mer harmoniskt utseende.

Normal leveranstid: 3-4 veckor.

Produktfakta om Geneo

 • Material: RAU-FIPRO® High-Tech profilkärna
 • Karmdjup: 86 mm
 • Profilhöjd (karm + båge): 115 mm
 • Mittpost: 98 mm (i karm) och 64 mm (i båge)
 • Armering: Glasfiberarmering
 • Antal kammare: 6 st
 • Antal tätningar: 3 st
 • U-värde: 0.74 – 1.2 (beroende av 2- eller 3-glas med och utan antifog)
 • Energibesparing: Uppemot ca 76 %
 • Ljudisolering: Klass 5 (glas 50dB = RWp 47dB)
 • Lufttäthet: Klass 4 (DIN EN 12207)
 • Slagregntäthet: Klass 9A (DIN EN 12208)
 • Inbrottshämmande motståndsklass: 3
 • Skåra för fönsterbleck: Ja
 • Standardfärg: Vit (se fliken intill för andra färger)

Glasning med eller utan kondensfria glas

Geneo kan levereras med både 2- och 3-glas. Med 2-glas hamnar u-värdet på 1.2 med ett fast fönster som har måtten 12 x 12 cm. Lägre u-värden uppnås om man istället sätter in 3-glas och beroende av glasets u-värde finns möjlighet att komma ner till ett totalt u-värde av ca 0.74 på hela fönsterkonstruktionen. De lägsta u-värdena uppnås om man väljer ett 3-glas med Antifog då detta glas har ett u-värde av 0.5. Antifog är en typ av glas som eliminerar problemet med kondens och imma i fönster med låga u-värden.

Läs vidare om 3-glas med AntiFog »

I de fall vi ser att personsäkert glas bör användas sätts detta in i offerten/ordern automatiskt av oss men har inte detta skett är det viktigt att kunden själv upplyser oss om saken innan fönsterna går i produktion.

Läs mer om glas här »

Mellanglasliggande Spröjs

Många personer tycker spröjs är snyggt och vi använder oss av mellanglasliggande spröjs vilket innebär att de är placerade inuti glaskassetten vilket i sin tur gör det till en barnlek att putsa fönsterna. Spröjsen är av vitlackerad aluminium 26 mm som standard men en bredare variant på 45 mm finns också. Dessa två spröjsbredder kan även kombineras för den som önskar.

Läs mer om spröjs »

Beslag

Vi använder beslag från Winkhaus. Hoppe Handtag modell "Tokyo" i borstad aluminium inklusive barnsäkerhetsspärr. Fönsterna har synliga gångjärn som standard men ni kan även välja dolda gångjärn i samband med beställningen.

Justeringsanvisningar för dolda gångjärn »
Justeringsanvisningar för synliga gångjärn »

Andra färger

Det finns många färger ur Rehaus färgsystem att välja mellan för den som önskar annan färg än vit på sina fönster och dörrar. Standardfärgen på våra fönster och dörrar är dock vit, RAL 9016. Färgerna har vi delat upp i Standardfärger och Icke standardfärger. Färgerna som är en form av folie appliceras på profilerna och har lång livslängd samt fungerar bra i alla typer av väderförhållande. Enkla att hålla rena och blir inte missfärgade eller blekta. Färgade fönster/dörrar omfattas av samma garanti som vita.

Leveranstid
Normal leveranstid på ca 4 veckor om vald färgkombination finns i lager. I annat fall om vi måste beställa hem kan leveranstiden variera mellan 5-7 veckor.

Standardfärger

Standardfärgerna är Svartbrun, Mörkröd, Antracitgrå eller Grå utsida och vit insida.

Standardfärger på NS Fönster

Pristillägg färgad utsida/vit insida: 25 %
Pristillägg vit utsida/färgad insida: Enligt offert
Pristillägg färgad båda sidor: Enligt offert
Pristillägg skjutparti "Lyft och Skjut" Enligt offert


Icke Standardfärger

Färgerna nedan är Icke standardfärger och innebär att det är pris enligt offert som gäller oavsett färgkombination.

Icke Standardfärger - Kulöra

Icke Standardfärger - Trädekor

Montering

I samband med köp av våra fönster kan vi även erbjuda montering inom en radie av ca 20 mil från Glimåkra till en rimlig kostnad. Detta gäller under förutsättning att kunden köper minst fem enheter såvida inte montering sker i vårt närområde. Befinner sig huset längre bort än 20 mil är detta något vi diskuterar gemensamt med kunden och beror av antal fönster/dörrar som beställts.

Om vi monterar har ni även möjlighet att utnyttja rotavdrag för halva arbetskostnaden enligt skatteverkets regler.

Montera själv

I väntan på att fönsterna ska monteras ska de förvaras stående för att undvika skador. Våra fönster har dräneringshål på nedre karmens utsida. När ni hittat dem vet ni vilken sida som är nedåt.

För er som ska montera era nyinköpta fönster själva kan läsa våra monteringsanvisningar här »

VI OFFERERAR ER GÄRNA OM NI LÄMNAR MÅTT OCH UNDERLAG