Nordic-Design Plus – Det traditionella fönstret

Rehau Nordic-Design Plus är ett mycket vackert fönster tillverkat av det nya High Tech-materialet Rau-Fipro® med glasfiberförstärkta profiler vilket borgar för mycket hög stabilitet och vridstyvhet. Fönstermodellen är designad för skandinavisk byggnadstradition vilket innebär ett utseende som påminner mycket om de träfönster som ofta förekommer i äldre hus samtidigt som energieffektivitet och hög funktionalitet har varit i fokus under utvecklingen.

Nordic-Design Plus har mycket god väderbeständighet och fukttäthet då profilerna är flexibla ända ner till -60 grader kallt. U-värdet för hela fönsterkonstruktionen ligger på ca 1.2 med 2-glas isolerkassett och med 3-glas AntiFog kan man komma ner till runt 0.9 – 1.1. Fönstret passar i alla hus men särskilt i äldre hus där man vill bevara det gamla utseendet. Eftersom ytan är belagd med vad man kallar "High Definition-Finishing Overflade" (HDF) som gör fönsterna släta är de lätta att torka av och hålla rena.

Klicka på bilderna för att förstora dem!

Olika hängningsalternativ

Dessa fönster öppnas utåt. Sidohängda fönster öppnas utåt på vanligt vis medan ett vridfönster kan snurra runt vilket gör det enklare när man ska putsa dem.

Typ av hängning i Nordic-Design Plus

Hängningen ses alltid från gångjärnssidan vilket sitter på utsidan på Nordic-Design Plus. På våra offerter/orders ses allting från utsidan där de heldragna linjerna visar att fönstret öppnas utåt.

Dessa fönster levereras som 1-luft, 2-luft, 3-luft samt 4-luft öppningsbara fönster. Fast båge kan sättas in i ett fast fönster t ex om man har ett 2-lufts fönster med en öppningsbar del. Den fasta bågen gör att fönstret får ett mer harmoniskt utseende. Ett annat skäl att sätta in en fast båge i ett fast fönster kan vara att man vill ha glaslisten på insidan eftersom fasta fönster i Nordic-Design Plus har glaslisten placerad på utsidan.

Normal leveranstid: 3-4 veckor.

Produktfakta om Nordic-Design Plus

 • Material: Rau-Fipro ®
 • Karmdjup: 120 mm
 • Profilhöjd (karm + båge): 87,5 mm
 • Mittpost: 23 mm (utsidan), 61 mm (insidan)
 • Post i bågen: 61 mm (utsidan), 25 mm (insidan)
 • Armering: Glasfiberarmering
 • Antal kammare: 9 st i karmen, 6 st i bågen
 • Antal tätningar: 2 st
 • U-värde: 1.2 (2-glas) standard / 0.9 – 1.0 (3-glas)
 • Skåra för fönsterbleck: Nej
 • Standardfärg: Vit (se fliken intill för andra färger)

Glasning

Nordic-Design Plus levereras med 2-glas argonfylld isolerglaskassett med varm kant, 24 mm tjocklek som standard vilket ger ett u-värde på 1.2 vid ett fast fönster på 12 x 12 cm. Önskar man lägre u-värde sätter vi in 3-glas istället, med eller utan Antifog beroende av ert önskemål. Antifog är en ny typ av glas som eliminerar problemet med kondens och imma i fönster med låga u-värden. Läs vidare om 3-glas med AntiFog

I de fall vi ser att personsäkert glas bör användas sätts detta in i offerten/ordern automatiskt av oss men har inte detta skett är det viktigt att kunden själv upplyser oss om saken innan fönsterna går i produktion.

Läs mer om glas här »

Mellanglasliggande Spröjs

Många personer tycker spröjs är snyggt och vi använder oss av mellanglasliggande spröjs vilket innebär att de är placerade inuti glaskassetten vilket i sin tur gör det till en barnlek att putsa fönsterna. Spröjsen är av vitlackerad aluminium 26 mm som standard men en bredare variant på 45 mm finns också. Dessa två spröjsbredder kan även kombineras för den som önskar.

Läs mer om spröjs »

Beslag

Vi använder beslag från Winkhaus. Nordic-Design levereras med vanlig gammaldags fönsterhasp och ögla som standard. Fönsterhasp kan dock mot en tilläggskostnad bytas ut mot handtag (med eller utan broms) för den som önskar. Eftersom detta är ett fönster som öppnas utåt sitter gångjärnen på utsidan.

Andra färger

Det finns många färger ur Rehaus färgsystem att välja mellan för den som önskar annan färg än vit på sina fönster och dörrar. Standardfärgen på våra fönster och dörrar är dock vit, RAL 9016. Färgerna har vi delat upp i Standardfärger och Icke standardfärger. Färgerna som är en form av folie appliceras på profilerna och har lång livslängd samt fungerar bra i alla typer av väderförhållande. Enkla att hålla rena och blir inte missfärgade eller blekta. Färgade fönster/dörrar omfattas av samma garanti som vita.

Leveranstid
Normal leveranstid på ca 4 veckor om vald färgkombination finns i lager. I annat fall om vi måste beställa hem kan leveranstiden variera mellan 5-7 veckor.

Standardfärger

Standardfärgerna är Svartbrun, Mörkröd, Antracitgrå eller Grå utsida och vit insida.

Standardfärger på NS Fönster

Pristillägg färgad utsida/vit insida: 25 %
Pristillägg vit utsida/färgad insida: Enligt offert
Pristillägg färgad båda sidor: Enligt offert
Pristillägg skjutparti "Lyft och Skjut" Enligt offert


Icke Standardfärger

Färgerna nedan är Icke standardfärger och innebär att det är pris enligt offert som gäller oavsett färgkombination.

Icke Standardfärger - Kulöra

Icke Standardfärger - Trädekor

Montering

I samband med köp av våra fönster kan vi även erbjuda montering inom en radie av ca 20 mil från Glimåkra till en rimlig kostnad. Detta gäller under förutsättning att kunden köper minst fem enheter såvida inte montering sker i vårt närområde. Befinner sig huset längre bort än 20 mil är detta något vi diskuterar gemensamt med kunden och beror av antal fönster/dörrar som beställts.

Om vi monterar har ni även möjlighet att utnyttja rotavdrag för halva arbetskostnaden enligt skatteverkets regler.

Montera själv

I väntan på att fönsterna ska monteras ska de förvaras stående för att undvika skador. Våra fönster har dräneringshål på nedre karmens utsida. När ni hittat dem vet ni vilken sida som är nedåt.

För er som ska montera era nyinköpta fönster själva kan läsa våra monteringsanvisningar här »

VI OFFERERAR ER GÄRNA OM NI LÄMNAR MÅTT OCH UNDERLAG