Inför ert fönsterköp

Inför ert fönsterköp är det några saker som är viktiga att tänka på, t ex val av fönstermodell om fönstret ska öppnas utåt eller inåt, Ska det vara 3-glas eller 2-glas och vilket u-värde är önskvärt på hela fönstret samt vilken hängning ska de öppningsbara fönsterna/dörrarna ha?

När du har väl har bestämt dig för att köpa nya fönster är dessa saker viktiga för oss att veta för att kunna göra en så bra offert till er som möjligt. Vi har inga fönster på lager utan tillverkar enbart efter beställning. Vi tillverkar mått efter kundens önskemål och därför finns inget tvång att hålla sig till standardmått. Detta under förutsättning att man håller sig inom respektive fönstermodells max- och minimått.

Fundera på bl a följande punkter inför ert fönsterköp

  • Vilken fönstermodell önskar ni köpa? Läs igenom fönstersidorna för information om de olika fönstermodellerna.
  • Vilka mått ska era fönster ska ha? Vi brukar räkna av 20 mm ställplats (för isolering) runt om fönstret. Var noga med att ange om fönstermåttet har räknats av för ställplats eller inte.
  • Ska fönstret vara öppningsbart eller fast? Om det är öppningsbart ange hängning och om ni ser detta från ut- eller insidan. Hängningen ser man alltid från gångjärnssidan, dvs. inifrån på ett inåtgående fönster/dörr och utsidan på ett utåtgående fönster/dörr.
  • Val av glas kan också vara något att tänka på. Önskas t ex 2-glas eller 3-glas och finns önskemål om ett visst u-värde? Gäller det en dörr ska den vara helglasad eller bröstad? Om bröstad hur högt i så fall? Ska dörren linjeras med ett annat fönster? Om dörren är helglasad lägger vi automatiskt in säkerhetsglas i dörren eftersom det är krav om att det ska vara personsäkert. Gäller det ett badrumsfönster vill man kanske ha insynsskyddat glas (Cotswold).
  • Standardfärg är Vit men andra färger ur Rehaus färgsystem kan specialbeställas om vi inte har det hemma. Leveranstiden är dock några veckor längre än de normala 3-4 veckorna. Vilka färger som finns i Rehaus färgsystem kan ni se på respektive profilsystems sida.
  • Önskas montering av era nya fönster/dörrar? Vi kan erbjuda montering inom en radie av ca 20 mil från fabriken i Glimåkra. Det krävs dock att kunden köper minst fem enheter såvida inte kunden bor i vårt närområde. Befinner sig huset längre bort än 20 mil är detta något vi diskuterar gemensamt beroende av antal fönster eller dörrar som beställts.

Välkommen med er beställning här »

VI OFFERERAR ER GÄRNA OM NI LÄMNAR MÅTT OCH UNDERLAG