Köpvillkor

På denna sida kan ni läsa om våra köpvillkor och hur det går till att handla fönster och dörrar av oss. Vi arbetar helt och hållet med offerterbjudanden och har inga fönster/dörrar på lager.

Leveranstiden är normalt ca 3-4 veckor. Färgade fönster har dock längre leveranstid om vi inte har den aktuella färgen hemma, runt 5-7 veckor. Under högsäsong mitt i sommaren kan leveranstiden också öka med någon vecka.

Så här går det till att köpa fönster av oss

  1. Kontakta oss och lämna ert underlag om de fönster/dörrar ni önskar köpa. Vi tillverkar enligt era mått ända ner på exakt millimeter med reservation för den valda modellens max- och minimått. Glöm inte ange om ni önskar att montering ska ingå. Smidigast är om ni har möjlighet att maila oss ert underlag men vi tar naturligtvis emot även via telefon, fax eller vanlig post. Läs mer om vad som kan vara bra att tänka på innan man beställer offert.
  2. Vi gör en offert till er som ni i lugn och ro får läsa igenom. Offerten är giltig i 30 dagar.
  3. Önskar ni gå vidare och genomföra ett köp kontaktar ni oss. Eventuella frågor och ändringar går vi igenom och sedan skickar vi ut ett ordererkännande till er.
  4. Kontrollera att ordern stämmer. Tänk på att alla fönster/dörrar ses utifrån i ordern. Heldragna streck i fönsterskissen innebär utåtgående hängning medan streckade linjer innebär inåtgående hängning. Om allt stämmer i ordern ber vi er att skriva under den på sista sidan. Sedan kan ni returnera en kopia till oss antingen via vanlig post, mail eller fax. Inga fönster går i produktion förrän den undertecknade ordern är oss tillhanda.
  5. Så fort vi tagit emot den undertecknade ordern sätts den i produktion.
  6. När fönsterna är färdiga kontaktar vi er. I de fall kunden inte själv har valt att hämta sitt gods använder vi oss av Schenker för våra leveranser. Det är viktigt att ni har lämnat korrekt leveransadress och ett telnr som kan användas för aviseringen.
  7. Vi skickar er en faktura på köpesumman när fönsterna är färdiga.

Fraktkostnader

Privatkunder betalar den faktiska fraktkostnaden upp till ett ordervärde av 25 000 kr (exkl. moms).
Därefter blir det fraktfritt. För gods som överstiger 2 meter i bredd/längd tar vi dock ut frakttillägg pga. den skrymmande storleken. (gäller endast upp till höjd med Gävle och inte till öar) .
Lossning av tungt och skrymmande gods som kräver kranbil/lastare ingår aldrig i fraktkostnaden oavsett om det är fri frakt eller inte.

Övriga kunder betalar alltid den faktiska fraktkostnaden om inget annat har överenskommits.

Betalningsvillkor

Ni kan välja att antingen betala kontant vid hämtning av godset eller kommer vi att skicka en faktura inkl. eventuellt fraktbelopp. Betalningsvillkoret är 10 dagar netto. Om fakturan inte betalas i tid tar vi ut 50 kr i påminnelseavgift samt aktuell dröjsmålsränta. Någon faktureringsavgift förekommer inte.

Ångerrätt

Eftersom vi enbart tillverkar måttbeställda fönster finns ingen ångerrätt.
Eventuell avbeställning måste ske innan ni bekräftar ordern till oss.

Hantering av transportskador

Godset kontrolleras noga av oss i samband med lastning. När ni tar emot ert gods är det därför mycket viktigt att ni kontrollerar att ni fått rätt produkter samt att de är hela utan skador. Om skador upptäcks ska detta omedelbart anmälas till chauffören. En skriftlig notering om skadorna ska göras direkt på fraktsedeln och transportföretaget ska ersätta er för det skadade godset. Därefter anmäler ni skadan även till oss.

Övriga reklamationer som inte kunde upptäckas i samband med leverans ska anmälas så fort som möjligt till NS Fönster. Reklamationstiden är 3 år. Demontering/montering av reklamerat gods ersätts inte. Omfattas felet av garantin kan ni läsa mer om det här »

Förvara era fönster på rätt sätt

När ni har lastat av era fönster/dörrar ska dessa förvaras stående för att undvika skador. Om det finns gods som är skadat får dessa inte monteras.

Outlöst gods

Eventuella kostnader som uppkommer för gods som inte löses ut av köparen kommer att debiteras på fakturan.

Hantering av personuppgifter

Vi hanterar era personuppgifter för att kunna genomföra ert köp. Dessa är oåtkomliga för alla som inte arbetar på företagets kundtjänst. Vi säljer inga personuppgifter till tredje part.

Reservation mot feltryck

Vi reserverar oss för eventuella feltryck på hemsidan som kan ha skett av misstag.

VI OFFERERAR ER GÄRNA OM NI LÄMNAR MÅTT OCH UNDERLAG