Tillbehör till fönster och dörrar

I samband med er beställning kan vi även erbjuda tillbehör till era fönster.

Spaltventil

Med ventiler i eller vid ditt fönster kommer ni att få ett bättre inomhusklimat.

Spaltventilen monteras i fönstrets karm och på utsidan är ventilen försedd med insektsgaller och regnskydd. Ventilen regleras genom att man stänger eller öppnar fronten. Luften riktas uppåt då ventilen är öppen.

Spaltventiler kan monteras i fönstermodellerna Brilliant-Design och Geneo men tyvärr passar dem inte i Nordic-Design Plus där vi istället rekommenderar användning av Fresh 80 eller Fresh 90 ventiler (se nedan).


Fresh 80 / Fresh 90 ventiler

Fresh 80 eller Fresh 90 ventiler är generellt ett bättre ventilationssystem än spaltventiler eftersom de har fler funktioner och filter än en spaltventil. Dessa ventilationssystem passar alla fönster eftersom de monteras på väggen intill fönstret.

Dessa friskluftsventiler är försedda med olika filteralternativ och kondensisolering. Helst monteras ventilen högt och om det finns ett element vid fönstret bör den monteras ovanför detta. Har man golvvärme i sitt hus passar Fresh 90 bättre än Fresh 80 pga. sin konstruktion. Fresh 80 kan dock användas men behöver kompletteras med en luftriktare.


Har ni andra önskemål vid ert fönsterköp är ni välkomna att ta upp det med oss då vi gör vad vi kan för att hjälpa er till rätt lösning.

VI OFFERERAR ER GÄRNA OM NI LÄMNAR MÅTT OCH UNDERLAG