Altan- och Pardörrar

Snygga, eleganta och funktionella Altan- och Pardörrar i PVC

Altan- och Pardörrar

Vi tillverkar Altan- och Pardörrar i PVC i samma fönstersystem som våra fönster, Brilliant-Design, Geneo samt Nordic-Design Plus. Dörrarna utformas efter Era önskemål, t ex om de ska vara helglasade eller bröstade i valfri höjd. Armeringen i dörrprofilerna ger dem en mycket hög stabilitet.

Klicka på en bild för att se den större

Utåtgående dörrar

Utåtgående dörrar har låg aluminiumtröskel. Pardörrar har en aktiv gångdörr med handtag samt en passiv dörr som öppnas med hjälp av en skjutregel. Som standard levereras dörrarna med handtag invändigt inkl. handtagsstyrd broms och uttag för ovalcylinderlås. Gångjärnen sitter på utsidan vilket innebär att man ser hängningen utifrån sett.

Inåtgående dörrar

Inåtgående dörrar tillverkas endast i Brilliant-Design och Geneo. Dörrarna finns med eller utan kippfunktion. Dörrarna utan kippfunktion levereras som standard med aluminiumtröskel medan en kippbar dörr levereras med karmtröskel. Som standard är det handtag invändigt med nyckel. Gångjärnen sitter på insidan på en inåtgående dörr vilket innebär att man ser hängningen inifrån sett.

Glas och Spröjs

Helglasade dörrar levereras med säkerhetsglas som standard och det består av antingen härdat glas, lamellglas eller en kombination av dessa. Bröstade dörrar levereras med en isolerad PVC-skiva i nedre delen och om höjden överstiger 600 mm ovan golv/mark krävs inget säkerhetsglas (andra regler gäller dock skolor och offentliga byggnader). Önskas spröjs är detta ett tillval som görs i samband med förfrågan eller beställning. Vi använder endast mellanglasliggande spröjs vilket innebär att de är placerade inuti glaskassetten.

Handtag och Beslag

Altan- och Pardörrar levereras som standard med ett handtag invändigt med uttag för ovalcylinderlås i borstad aluminium samt en handtagsstyrd broms. Själva låset köper kunden själv (eftersom man ev. vill ha samma nyckel som till sin ytterdörr). Handtagsmodellen heter Hoppe Tokyo. Undtantaget är inåtgående och kippbara dörrar som istället levereras med ett rakt handtag med nyckel i borstad aluminium. Önskas handtag även på utsidan kan detta beställas som ett extra tillval.

Till Brilliant-Design och Geneo används 3D Gångjärn medan det är traditionella gångjärn i Nordic-Design Plus.

Altandörrhandtag med uttag för ovalcylinder
Handtag Hoppe Tokyo inv
med uttag för ovalcylinder
Altandörrhandtag för kippbara dörrar
Handtag Hoppe Tokyo inv med nyckel för inåtg kippbara dörrar
Utvändigt dörrhandtag
Utvändigt dörrhandtag