Dörrar

Funktionella utåt- och inåtgående dörrar i PVC.

Dörrar i komposit

Vi tillverkar både utåtgående dörrar och inåtgående dörrar samt kippbara dörrar.

Dörrar öppnas och stängs tusentals gånger och bara mycket stabila dörrar klarar sig i längden. Hörnen svetsas ihop med särskilda hörnförbindningar och skruvas sedan fast vilket ger den höga stabilitet som krävs.

Alla dörrar är också armerade med stålarmering eller glasfiberarmering beroende av modell.

Altandörrar och Pardörrar

Vi tillverkar altan- och pardörrar som är både utåtgående och inåtgående. Dörrarna utformas enligt Era önskemål, om de ska vara helglasade, bröstade i valfri höjd och om de ska vara med eller utan spröjs. Läs vidare om Altan- och Pardörrar här »

Skjutdörrar

Vi tillverkar två typer av skjutdörrar. Tilt & Glide eller Atrium SP som den numera heter, är en lättare variant där man förutom att skjuta dörren åt sidan även kan försätta den i vädringsläge vilket ger en jämn glipa runt dörren på ca 6 mm. Det här skjutpartiet har en vanlig karmtröskel och tillverkas både i Brilliant-Design och i Geneo. Läs vidare om Tilt & Glide här »

Lyft och Skjut är namnet på den andra typen av skjutdörr. Det är ett mycket kraftigt och stabilt skjutparti där man kan sänka ner tröskeln i golvnivå och slippa tröskeln. Lyft och skjut tillverkas endast i Geneo profilsystem. Läs vidare om Lyft och Skjut här »