Inför fönsterköpet

Planera hur ni vill att Era fönster ska se ut och fungera

Tänk på detta inför fönsterköpet

Inför ert fönsterköp är det några saker som är viktiga att tänka på. T ex. val av fönstermodell och om fönstret ska öppnas utåt eller inåt. Ska det vara 2- eller 3-glas och vilket u-värde är önskvärt på hela fönstret? Vilken hängning ska öppningsbara fönster ha?

När Ni väl bestämt Er för att köpa nya fönster är detta något som är viktiga för oss att veta för att kunna göra en så bra offert som möjligt till Er. Vi har inga fönster på lager utan tillverkar endast efter beställning. Vi tillverkar mått efter kundens önskemål och därför finns inget tvång att hålla sig till standardmått. Detta under förutsättning att man håller sig inom respektive fönstermodells max- och minimimått.

Fundera på följande punkter inför fönsterköpet

  • Vilken fönstermodell önskar Ni köpa? Läs igenom fönstersidorna för mer information om de olika modellerna.
  • Vilka mått ska Era fönster ha? Vi brukar räkna av 20 mm ställplats för drevning runt om fönstret. Var noga med att ange om måttet som anges har räknats av för drevning eller inte.
  • Ska fönstret vara öppningsbart eller fast? Om det är öppningsbart ange hängning och om Ni ser fönstret utifrån eller inifrån sett. Det korrekta är att ange hängning från gångjärnssidan. Det innebär att man på ett inåtgående fönster/dörr ser hängningen inifrån sett och utifrån sett på ett utåtgående fönster/dörr.
  • Val av glas kan också vara något att tänka på. Önskas 2- eller 3-glas och finns det önskemål om ett visst u-värde? Gäller det en dörr bör man fundera på om den ska vara helglasad eller bröstad och i så fall vilken bröstningshöjd ska dörren ha? Om dörren ska bröstas med ett fönster är det viktigt att ange vilket så kan vi genom en formel räkna ut exakt bröstningshöjd. Är dörren helglasad lägger vi automatiskt in säkerhetsglas eftersom det är krav om personsäkert glas. Tänk också på att källarfönster som når ner mot marken också kan behöva ha säkerhetsglas. Om det gäller ett badrumsfönster kanske det önskas vara insynsskyddat?
  • Standardfärg är Vit RAL 9016 men det finns andra färger om så önskas. Leveranstiden kan i sådana fall bli lite längre. Färgerna hittar Ni här

Välkommen med er beställning!