Skjutdörr i Tilt & Glide

Snyggt, stilrent och enkelt skjutparti med vädringsläge

Skjutdörr Tilt & Glide

Tilt & Glide skjutdörr eller Atrium SP, som den egentligen heter, är en skjutdörr som tillvaratar tekniken från skjutdörrar och Dreh-Kipp fönster vilket innebär att man förutom att skjuta dörren i sidled även kan försätta den i vädringsläge inåt. Atrium SP är en nyare variant av Tilt & Glide där dörren ger en lika stor jämn vädringsglipa runt om på ca 6 mm.

Tröskeln kan inte sänkas ner i golvnivå vilket gör att man ibland kallar Tilt & Glide för skjutpartiet med hög tröskel, dvs. karmtröskel. Alla skjutdörrar armeras vilket borgar för mycket hög stabilitet. Vi tillverkar den här typen av skjutparti i både Brilliant-Design och Geneo.

Hängningar i Tilt & Glide skjutparti
SpecifikationerBrilliant-DesignGeneo
Material: RAU-PVC 1406 RAU-Fipro
Karmdjup:70 mm86 mm
Profilhöjd (karm + båge):134 mm115 mm
Mittpost:86 mm98 mm
Tröskel:KarmtröskelKarmtröskel
Antal kammare:5 st6 st
Glas: 2-glas ISO / 3-glas ISO
inkl. varm kant
2-glas ISO / 3-glas ISO
inkl. varm kant
Spröjs:26 mm / 45 mm
(mellanglasliggande)
26 mm / 45 mm
(mellanglasliggande)
U-värde:1.3 – 1.0
(beroende av glas)
0,73 – 1.2
(beroende av glas)
Standardfärg:Vit, RAL 9016
Andra färgval
Vit, RAL 9016
Andra färgval

Säkerhetsglas och spröjs

Som standard lägger vi in säkerhetsglas i helglasade skjutdörrar. Säkerhetsglaset kan bestå av antingen härdat glas, lamellglas eller en kombination av dessa. Önskas 3-glas kan man som tillval även välja Antifog som är ett kondenshämmande glas vilket förhindrar kondens och imma på rutans yttre sida.

Önskas spröjs har vi dessa i två bredder, 26 mm och 45 mm. Det är vitlackade aluminiumspröjs med fasad kant och är mellanglasliggande vilket innebär att de är placerade inuti glaskassetten. Även spröjs är ett extra tillval som görs i samband med offertförfrågan eller vid beställningen.

Beslag

Vi använder oss av beslag från Winkhaus och Hautau samt Hoppe handtag. Som standard är det ett enkelt handtag endast invändigt men det går också att beställa handtag invändigt med nyckel i handtaget samt handtag utvändigt.

Handtag till Tilt & Glide skjutparti
Handtag invändigt
Handtag med nyckel till Tilt & Glide skjutparti
Handtag invändigt
med nyckel