Faq om fönster

Vill du veta mer om hur du ska montera och sköta dina fönster eller lära dig mer om olika glastyper och användningsområden? I vår FAQ om fönster kan du klicka dig fram inom det område du vill veta mer om.

FAQ om Fönster

Glas till era fönster och dörrar

Läs om olika typer av glas som t ex ornamentsglas, floatglas, lamell- och härdat glas m fl. och deras olika användningsområden.
Läs vidare om olika typer av glas här »

Spröjs kan förhöja utseendet på era fönster och dörrar

Se vår FAQ om spröjs och få förslag på olika sätt att placera dem i era fönster.
Läs vidare om spröjs här »

Fönstrets delar

Ibland kan det vara svårt att veta skillnaden mellan vad som är post eller spröjs i ett fönster. Och var sitter egentligen glaslisten på ett fönster? Vi ger också förslag på olika fönstertyper med och utan post och spröjs.
Se fönstrets olika delar och olika fönstertyper »

U-värdet – vad är det?

U-värdet är ett sätt att mäta värmeförluster och ett fönsters isoleringsförmåga. Vilket u-värde ska man ha för bästa energibesparing? Läs vidare om u-värdet på fönster och dörrar »

Monteringsanvisningar

Vill du veta hur du ska montera våra fönster och dörrar kan du börja med att läsa denna sida men tveka inte att kontakta oss om du behöver mer instruktioner. Läs våra monteringsanvisningar här »

Skötselråd

Våra fönster och dörrar är nästan underhållsfria men som det mesta ökar hållbarheten och fönsterna kommer att se fräscha ut längre om man tar väl hand om dem.
Läs vidare om hur du bäst tar hand om era nya fönster och dörrar »

VI OFFERERAR ER GÄRNA OM NI LÄMNAR MÅTT OCH UNDERLAG